Dierentherapeut Stephanie

dierentherapeut stephanie

Dierentherapeut Stephanie

Natuurlijk en spiritueel therapeut voor dieren

“Nature heals.”

Hoi, mijn naam is Stephanie, ik ben 32 jaar en al 11 jaar dierentolk, waarvan 10 jaar ook al dierentherapeut.

In 2012 startte ik mijn praktijk, toen nog genaamd: Lotus Animal als dierentolk. Deze bouwde ik in 2013 uit met de alternatieve geneeswijze: Bach bloesem therapie. En als energetisch dierentherapeute.

De laatste jaren heb ik mij voornamelijk gericht op dierencommunicatie en healing in de vorm van innerlijk kind healing en regressietherapie. ‘Gek genoeg’ blijkt dit ook te werken voor dieren.

Wat natuurlijk niet gek is want ook dieren kunnen trauma’s oplopen als baby of puber en daardoor ‘innerlijke kinderen’ hebben. En ook zij hebben soms verdrongen herinneringen en vorige levens die geheeld mogen worden.

Tevens heb ik me de laatste jaren verdiept in de Chinese diagnose middels de elementen en kruidenleer.

Op dit moment ben ik dierenosteopathie aan het studeren bij de London College of Animal Osteopathie.

dierentherapeute Stephanie
Therapie voor dieren

Ik begon met energetische behandelingen te studeren speciaal gericht op dieren. Daarna ben ik pas aromatherapie, Bach bloesem therapie en edelsteentherapie gaan studeren. Waarna ik ook meteen kruidengeneeskunde en klassieke homeopathie erbij heb gepakt.

Ondanks dat ik misschien niet zoveel cursussen en studies meer heb gevolgd om dieren te helpen. Hebben alle cursussen en studies die ik gedaan heb altijd baat bij mijn werk als dierentherapeut.

Want zoals eerder beschreven kan ik ook innerlijk kind healing en regressietherapie goed gebruiken bij dieren. Maar coaching past ook perfect om mens en dier beter te laten samenwerken. Of om betere behandelplannen te maken.

Als dierentherapeut is het vooral mijn doel de band tussen mens en dier te eren. Het dier proberen zoveel mogelijk te ondersteunen op een natuurlijke manier. Maar ook op een manier dat past bij de mens en het dier. Zodat de behandeling ook daadwerkelijk kan plaatsvinden.

Daarbij ben ik van mening dat het handig is om de mens uit te leggen waarom hij of zij de natuurlijke remedie aan zijn of haar dier geeft en hoe het ongeveer werkt.

Dierentherapeut

Zelf had ik een dove witte Engelse Bulldog die last had van pollenallergie. Niets hielp. Totdat we met havermout badjes de jeuk konden onderdrukken. En met pollen in de winter haar immuunsysteem langzaam laten wennen. Zo had mijn nichtje voor ons toenmalig katje met heftige eiwitallergie voeding gevonden wat hielp. Anders had ze ingeslapen moeten worden. Ik weet dus zelf in welke stress je zit met je dieren als je niet kan helpen op de reguliere manier. Maar vaak kun je op alternatieve wijze (vaak wel met een proces) een manier vinden.

Scroll naar boven