alternatieve geneeskunde voor dieren

Alternatieve geneeskunde voor dieren

“Future medicine will be the medicine of frequencies.”

Albert Einstein

Vaak worden alle geneeswijzen die niet regulier zijn als ‘alternatief’ bestempelt. Maar als je het mij vraagt zit er een verschil tussen alternatieve en natuurlijke geneeskunde. Daarom zijn voor mij de Bach bloesems, edelsteentherapie, kleurentherapie en homeopathie alternatief. omdat deze vooral op frequentie werken.

Natuurlijke geneeswijzen zijn voor mij vooral de geneeswijzen uit de natuur. Uiteraard zijn Bach bloesem druppels gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zijn edelstenen ook natuurlijk. Maar je gebruikt de echte natuurlijke middelen in principe niet. Bij kruidengeneeskunde, plantengeneeskunde en aromatherapie gebruik je de letterlijke delen van de planten.

Healing is zoals eerder op deze website gezegd voor mij een verzamelnaam van verschillende soorten methoden. Zo ben ik zelf bekent met aurahealing, chakrahealing (zowel het nieuwe als het oude systeem), Reiki, innerlijk kind healing, regressie en reïncarnatie therapie, sjamanisme, etc. Ik gebruik wat er op dat moment nodig is.

Dokter Edward Bach zag als menig ander arts dat ziekte ook ’tussen de oren’ kon zitten als het ware. Hij vond dat het in de gemoedstoestand zat. Zoals wij tegenwoordig weten door neurowetenschap dat het letterlijk in de mindset ligt. We hebben zelfs een naam voor het filter: Het reticulair activatie systeem (RAS).

Bach bloesems zijn gemaakt van de dauw druppels op bloesems. Daar water als het ware geleider is van de energie van de zon, de plant, etc. Het is dus vooral een frequentie medicijn. Heden ten dage wordt het vaak gemaakt van een tinctuur van de bloesem.

Edelstenen hebben allemaal hun eigen bijzondere kleuren en minerale samenstellingen. Deze kleuren en minerale samenstellingen hebben een effect op ons energetisch lijf. En dat effect kan daarna doorspelen op emotie, geest en lichaam.

Homeopathie voor dieren is ook een prachtige manier van Samuël Hahnemann. Waarin we kijken naar het karakter van het dier, het probleem, en een plant zoeken die daarbij past. Dat is de klassieke wijze. De moderne wijze zoekt naar alle homeopathische middelen die passen bij de klachten en stoppen deze samen.

De kleur op een muur kan ervoor zorgen dat je sneller werkt of meer rust, meer liefhebt of juist sneller geïrriteerd raakt. Kleuren werken nou eenmaal op de gemoedstoestand.

alternatieve geneeswijzen voor dieren
natuurlijke geneeskunde voor dieren

Aromatherapie werkt met etherische oliën. Omdat deze sterk geurend zijn en ook gebruikt worden in de parfum industrie, wordt het aromatherapie genoemd.

Natuurlijk kun je ook de oliën zelf gebruiken. Je moet wel goed opletten welke diersoort welke olie wel of niet kan hebben. Velen oliën zijn bijvoorbeeld giftig voor katten, terwijl honden weer wat meer kunnen hebben.

Kruiden zijn niet alle planten. Vaak zijn het zelfs de ‘on’kruiden die juist zo heilzaam kunnen zijn. Denk aan paardenbloemen met hun bitterstoffen wat goed is voor lever en nieren. Maar ook hierbij is het weer oppassen welk dier je behandelt, hoeveel je geeft van welk plantendeel.

In de plantengeneeskunde kun je alle soorten planten vinden. Dus niet alleen kruiden. Maar ook bomen, mossen, struiken, ranken, groenten, etc.

healing voor dieren

Zelf zou ik een healing niet zo snel een alternatieve geneeswijze noemen. Alhoewel het wel degelijk kan helpen in de genezing. Want eerlijk is eerlijk, alle atomen bevatten meer energie dan materie. En alles wat we zijn, inademen, eten, uitscheiden, is opgebouwd uit atomen. Zelfs de auto waar we in rijden en het huis waar we in wonen. Healing kan dus absoluut helend werken. Maar het heeft vaak even inwerking nodig. Daarnaast zie je ook de energetische centra’s samenwerken met gemoedstoestanden, trauma’s en organen. Het kan dus zowel impact hebben op de geest, emotie en lichaam. Alleen is het niet aan ons hoe dit uitpakt. Net als elk medicijn is het kijken hoe jouw dier erop reageert.

alternatieve en natuurlijke geneeskunde voor dieren

Als dierentherapeut gebruik ik alternatieve geneeskunde voor dieren het liefst op een zo puur mogelijke manier. Zodra ik denk dat het dier vooral geholpen is met een verandering van dieet, of een toevoeging, dan zal ik dit opperen. Want dit is makkelijk voor mens en dier om aan te wennen. Ook ben ik enorm fan van 1 tot maximaal 3 dingen tegelijk proberen. Zodat het lichaam niet overladen wordt met 25 soorten korreltjes aan homeopathische middeltjes. En houd ik ervan om op te bouwen. Vaak genoeg dat gevoelige diertjes echt even moeten wennen aan de nieuwe energie, dieet, supplement of andere remedie.

Scroll naar boven